Choose your language......

10 Vakantietrends voor 2019

Geplaatst op maart 13 2019

10 Vakantietrends voor 2019

 

De eerste zonnestraaltjes komen hier en daar al voorzichtig tevoorschijn. Iedereen bereidt zich voor op de zomer en de zoektocht naar een vakantiebestemming kan beginnen. Swim Essentials gaat op onderzoek uit naar de vakantietrends van 2019. Na deze blog weet je precies wat de populairste vakantiebestemmingen zijn en heb je genoeg inspiratie om zelf een start te maken aan de vakantie-voorpret!

1. Meer te besteden

Reizigers geven aan het belangrijk te vinden dat een hotel aan al hun wensen voldoet. Het grootste zwembad waar je op je opblaas flamingo in dobbert, de mooiste kamers en het beste eten. Als een hotel zorgt dat we ervoor warmlopen, kan het de doorslaggevende factor zijn voor een bestemming. We zoeken namelijk steeds vaker eerst een hotel uit in plaats van een bestemming. Reizigers zijn ook bereidt om meer geld uit te geven aan een vakantie. Gemiddeld geven vakantiegangers dit jaar 655,33 euro uit, toch weer 5,1% meer dan vorig jaar.

2. Duurzaam

We vinden het in 2019 belangrijk dat een hotel goed zorgt voor hun personeel en de lokale bevolking. Het hotel moet de welzijn van lokale bevolking verbeteren in cultureel en economisch opzicht. Ook waarderen we het als hotels goed omgaan met mens en dier. Reizigers verwachten dat er rekening wordt gehouden met het milieu. Vliegen is heel erg milieuvervuilend, dus proberen reizigers vaker gebruik te maken van de trein of bus. Daarnaast nemen we graag onze Dopper mee en genieten we van de lokale cultuur. Olifantenritjes worden minder gewaardeerd. We verdiepen ons liever in lokaal eten en het traditionele gebruiken van het land dat we bezoeken.

3. Stedentrips

Het is geen verrassing dat mensen gek zijn op vakanties, maar tegenwoordig willen we ook het liefst zo vaak mogelijk het land uit. Stedentrips zijn hiervoor een ideale oplossing. Een stedentrip zorgt ervoor dat je er kort tussenuit bent. Je kan van alles doen: genieten van architectuur en musea of je kledingkast aanvullen met de hipste items. Maar vergeet natuurlijk ook niet de lokale keuken te proberen. In de avond heb je nog alle tijd om uit te gaan bij de leukste clubs van de stad. Ook in de avond zijn er nog hippe clubs waar je met je beste vrienden lekker uit kan gaan. Genoeg te doen dus bij zo'n stedentrip! Mensen zoeken het vaakst op de volgende bestemmingen.

Top 10 steden met de grootste stijging zoekresultaten

 1. New York
 2. Rome
 3. Praag
 4. Marrakech
 5. Barcelona
 6. Lissabon
 7. Valencia
 8. Sevilla
 9. Parijs
 10. Boedapest

4. Verre vakantiebestemmingen

Reisorganisaties merken dat mensen steeds vaker een voorkeur geven aan verre bestemmingen. Dit komt vooral voor bij koppels en gezinnen met kinderen. Nederlanders kijken dit jaar vooral veel naar Japan en Colombia. Een verklaring voor de interesse in Colombia is dat het komende seizoen van Wie is de Mol daar plaatsvindt. Bij alle WIDM-bestemmingen geldt: ze worden super populair! Zo ging dat voorheen ook al met Oregon, Georgië en de Filipijnen. Colombia zal dus ook erg geliefd zijn in 2019. Als het gaat om verre vakantiebestemmingen, zoeken mensen het vaakst op de volgende bestemmingen.

Top 10 verre bestemmingen

 1. New York
 2. Bangkok
 3. London
 4. Istanbul
 5. Bali
 6. Reykjavik
 7. Barcelona
 8. Miami
 9. Los Angeles
 10. Curaçao

5. Turkije, Egypte en Tunesië zijn weer terug van weggeweest

Turkije was altijd een populaire bestemming, maar het liep de afgelopen jaren wat terug. Dit jaar is de bestemming weer helemaal terug. Iedereen weet dat Turkije bekend staat om de vele all-inclusive hotels. Een geweldig concept waar je je hotel eigenlijk de hele vakantie niet hoeft te verlaten. Nieuw zijn Cook’s club hotels.Deze hotels zijn vooral aantrekkelijk voor jonge reizigers die houden van de beste muziek, de lekkerste cocktails en all-inclusive eten tot je erbij neervalt. Tui geeft aan dat Spanje voorlopig nog wel op nummer één staat met daarna Turkije en Griekenland.

6. Langere vakanties en kort voor vertrek boeken

Het is logisch dat mensen langer op vakantie gaan, omdat verre bestemmingen ook populairder zijn geworden. We boeken de vakanties nu veel korter van te voren. Corendon gaf aan dat meer dan 50% van de vakanties van april en mei al verkocht waren in januari. Vooral Turkije, Griekenland en Spanje gingen in een razend snel tempo.

7. Authentieke vakanties

Zoals gezegd genieten we nog steeds optimaal van het all-inclusive concept, maar er wordt ook een tegenbeweging zichtbaar. Reizigers zoeken nu ook vaker naar een kleinschalig boutique hotel. Deze komen vooral in Griekenland voor. Ook wordt het ‘adults only’ filter veel gebruikt voor volwassenen die graag wat rust willen opzoeken.

8. Workation

Niemand kijkt er van op als je je laptop mee op vakantie neemt. Business gaat altijd door. Niet alleen ondernemers nemen hun laptop mee op reis, maar iedereen kan in 2019 op workation. Veel mensen gaan een talencursus of coachingretreat doen in het buitenland. Begrijpelijk, het leert toch makkelijker in een mooie omgeving!

9. Digitale detox

Een trend die als tegenhanger van de workation is opgekomen, is de digitale detox. De smartphone en werkmailtjes worden achtergelaten in Nederland. Er wordt dan vaak gekozen voor een bestemming met weinig wifi, zoals de Filipijnen, de bergen van Nepal of India.

10. Plannymoon en wedding weekends

Na de verloving zijn koppels erg enthousiast, maar beseffen ze zich snel dat een bruiloft plannen erg veel werk kost. Hiervoor werd de plannymoon bedacht. Verloofden gaan samen op een soort pre-honeymoon om te genieten van hun verloving en na te denken over de aankomende bruiloft. Ze zeggen dat je het beste kan nadenken als je ontspannen bent, dus waarom ook niet?

Daarnaast worden bruiloften ook steeds vaker in het buitenland georganiseerd. Hoe gekker de bruiloft, hoe beter. Feestweekenden op traditionele plekken zoals Ibiza of Toscane, maar ook naar Oostenrijk (winter bruiloft!), romantisch Griekenland en Engeland zijn heel populair.

De algemene conclusie is dat elke kans om naar het buitenland te gaan in 2019 met beide handen aangegrepen wordt. Waar gaat jouw vakantie dit jaar heen?

Meer artikelen

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blog reacties worden gecontroleerd voordat het geplaatst is