3x de lekkerste cocktailrecepten die iedereen kan maken

Of je nou een held in de keuken bent of juist bekend staat als degene die alles kan laten verbranden: het maakt niet uit, want deze recepten zijn voor iedereen leuk om te maken (en nog leuker om op te drinken 😉). Geïnspireerd op de cocktails van de nieuwe hotspot van Utrecht: Streetfoodclub. Dus ja, mocht je er allemaal geen zin in hebben, kun je ook zeker daar terecht voor een chille vibe en een lekker hapje en drankje. Maaar, mocht je het aandurven, dan zijn deze recepten heel goed te doen! Het ziet er nu niet naar uit, maar de zomer komt er toch echt aan, nog precies 36 daagjes te gaan. Je kan dus maar beter op tijd beginnen met het oefenen van deze cocktailrecepten (ja, ook al zijn ze makkelijk!). 

Passionfruit jelly party

De cocktail is net zo leuk om te maken als dat de naam klinkt! Je hebt wel wat meer ingrediënten nodig, maar deze fruitige martini is het helemaal waard.

Wat heb je nodig? Vul een cocktailshaker met 2 rijpe passievruchten, 60 ml vanille wodka, 30 ml passoa, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel suiker siroop. Schud en serveer in 2 martini glazen. Voeg een laagje prosecco toe. Gebruik een (eetbare) bloem voor garnering.

Pinapple Citrus Splash

Een perfecte combinatie van zoet en zuur: de pineapple citrus splash. Geen moeilijke ingrediënten of lange boodschappenlijstjes. Easy-peasy lemon squeezy. Hét drankje voor alle ananas fans.

Wat heb je nodig? 30 ml rum, 30 ml vers ananassap, 15 ml kersensap, 10 ml vers sinaasappelsap, citroensap naar smaak en ijs. Gooi eerst het kersensap en wat ijs in het cocktailglas. Mix apart de rum en overige fruitsappen. Giet die voorzichtig over het kersensap. Garneer met citroenschillen en (eetbare) bloemen om het helemaal af te maken!

Matcha Cocos

Volg jij alle health trends? Moet zelfs een cocktail een superfood bevatten? Dan is deze cocktail echt iets voor jou!

Wat heb je nodig? Matcha poeder, suiker siroop, limoensap, kokosmelk en ijs naar smaak. Kies zelf hoeveelheden, zodat je kan bepalen welke smaken overheersen in de cocktail. Helemaal af te stemmen op jouw smaak dus! Begin met de matcha poeder en het ijs, voeg de overige gemixte ingrediënten toe en garneer met wat matcha poeder.

Welke cocktail zou jij graag willen proberen? 

1 opmerking

Mooie recepten zeg! Misschien eens kijken op www.cocktail-shop.nl voor tips :)

Cocktail maart 26, 2021

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecontroleerd voordat ze gepubliceerd worden.