Blogs

Hoe zet je een opzetzwembad op, en hoe maak je hem leeg?

Hoe zet je een opzetzwembad op, en hoe maak je hem leeg?

Een stappenplan voor het opzetten en afbreken van je opzetzwembad

Opzetzwembaden zorgen ongetwijfeld voor plezier en verfrissing, maar het opzetten ervan kan een uitdaging vormen. Gelukkig is er een eenvoudig stappenplan om je te helpen door het opzetproces en het weer afbreken ervan net zo moeiteloos te maken. 


Stap 1: Kies de perfecte plek

Voordat je begint, is het belangrijk om een vlak stuk grond te vinden waar je opzetzwembad stabiel kan staan. Verwijder eventuele steentjes of obstakels en vermijd plaatsing onder bomen om vuil in het water te voorkomen. Zorg ook voor voldoende zonlicht om je water natuurlijk op te warmen.


Stap 2: Bereid de ondergrond voor

Leg een grondzeil of zwembadtegels neer op de geselecteerde plek om je opzetzwembad te beschermen en te controleren of het frame past.


Stap 3: Sorteer de onderdelen

Sorteer de zwembadbuizen volgens de meegeleverde handleiding om het proces vlotter te laten verlopen.


Stap 4: Monteer het frame en sluit de filterpomp aan

Volg de instructies om het zwembad op te zetten en bevestig de zwembadbuizen met het kliksysteem. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om het zwembad te omringen. Indien beschikbaar, sluit de filterpomp aan met de bijbehorende slangen om het water schoon te houden.


Stap 5: Vul het zwembad
Vul het zwembad met water door middel van een tuinslang en stop de kraan wanneer het niveau ongeveer 10 tot 15 cm onder de rand van het frame van opzetzwemband is. 


Stap 6: Geniet en onderhoud
Geniet van je zwembad en de zon! Gebruik in de avond en nacht een afdekzeil om vuil te voorkomen en zorg regelmatig voor onderhoud van het water.


Als de zomer voorbij is, is het tijd om je zwembad af te breken!

Stap 1: Laat het water weglopen
Draai het ventieldopje open en laat het water weglopen, bij voorkeur op een plek waar het water direct kan verdwijnen.


Stap 2: Maak het zwembad schoon
Reinig het zwembad grondig met water en milde zeep, en laat het vervolgens goed drogen in de zon om schimmel te voorkomen.


Stap 3: Vouw het zwembad op
Vouw het zwembad voorzichtig op en bewaar het op een winterbestendige plek. Gebruik eventueel talkpoeder om kleven te voorkomen.


Met dit stappenplan ben je helemaal klaar om te genieten van een zomer vol waterpret en ontspanning in je eigen opzetzwembad!

 

Opzetzwembaden van Swim Essentials

Bij Swim Essentials bieden we opzetzwembaden in de kleuren groen/wit en blauw! De opzetzwembaden zijn in diverse maten te beschikbaar waaronder in 260x160 cm, 300x200 cm, 400x200 cm en 300 cm rond. Maak je zomer compleet met een van onze opzetzwembaden! 

Volgend
Hoe bescherm ik mijn kind tegen de zon?