Hoe bescherm ik mijn kind tegen de zon?

 

De zomer komt steeds dichterbij. Daarbij komen natuurlijk ook hete dagen die we al te graag buiten willen spenderen. Maar niet iedereen is zo goed bestand tegen de zon. Hoe jonger je kindje, hoe vatbaarder hij of zij kan zijn tegen de hitte. Daarom hebben wij zes tips om je kind het best te kunnen beschermen tegen de zon en hitte.

1. Water, water, water
Wanneer een baby of kind aangeeft dorst te hebben is hij of zij vaak al licht uitgedroogd. Daarom is het enorm belangrijk je kindje voldoende te drinken te geven. Geef je nog borstvoeding? Luister dan naar je baby en leg hem of haar op vraag aan. Kinderen ouder dan 6 maanden moet je vaker drinken geven. Er wordt aangeraden om een kind tussen 1 en 3 jaar minimaal 1 liter per dag te laten drinken. Voor een kind tussen 3 en 4 wordt minimaal 1,5 liter aangeraden.

2. Zoek verkoeling op
Een goede manier om af te koelen is natuurlijk spelen met water. Zet als het kan een zwembadje op in de tuin waar je kindje in kan spelen. Probeer tussen 12 uur en 16 uur binnen te blijven. Dit zijn de warmste momenten op een dag.

3. Gebruik altijd zonnebrand wanneer je naar buiten gaat
Om verbranden te vermijden is het belangrijk je kindje met een hoog SPF in te smeren. Dat wil zeggen dat je minimaal SPF 30 moet gebruiken. Smeer hem of haar in ongeveer 20 minuten voor je naar buiten gaat. Vergeet ook niet om dit regelmatig te herhalen om optimale bescherming tegen de zon te garanderen. Als je kindje blond of rood haar heeft, kan hij of zij een gevoeligere huid. Hou hier extra rekening mee.

4. Zet een hoedje op
Koop een leuke pet of hoed voor je kleintje. Zo kun je hem of haar het best beschermen tegen een zonneslag. Zorg er ook zeker voor dat hij of zij deze niet af doet wanneer jullie buiten zijn.

5. Vermijd de warmste momenten
Zoals hier boven al vermeld is het verstandig om tussen 12 en 16 uur binnen te blijven op een warme dag. Zorg er voor dat je kindje tussen deze tijdstippen niet in de felle zon gaat zitten. Tussen deze tijdstippen is het verstandig om je kindje binnenshuis te laten spelen. In de schaduw spelen kan ook nog. Maar ook dan mag je niet vergeten de juiste zonbescherming te gebruiken om jouw kleintje.

6. Draag lichte kleding
Koop voor je kleintje luchtige, katoenen hemdjes of shirtjes. Deze stof is licht en laat ook genoeg lucht door, zodat je huid kan ademen. Probeer natte kleding zo veel mogelijk te vermijden. Deze laten schadelijke UV stralen gemakkelijker door dan droge kleding. Kies ook eerder voor lichte kleuren wanneer het warm is. Deze reflecteren het zonlicht, terwijl donkere kleuren het zonlicht aantrekken. T-shirts met mouwtjes zijn hier de beste keuze. De mouwen bieden ook extra bescherming om de schouders. Deze zijn erg gevoelig voor verbranden.

Hoe spendeer jij een hete zomerdag met je kind?

1 opmerking

Hello Dear

Are an organization specializing in light childcare, fashion and innovative Brand, for over 30 years on the Italian market,

We work with our direct agents in the following sales channels :

specialized baby shop
specialized shop for newborn clothing
newborn and baby boutique

We are used to working with our partners with commissions of 15% on sales,
are used to managing the brand that we represent both for presentations and for the social network part.

We would like to receive more info on a possible collaboration.

Best regards and good work

Roberto Calafiore
General Manager

roberto maart 26, 2021

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecontroleerd voordat ze gepubliceerd worden.