Vacature - Online Marketeer: Platform Specialist


Online Marketeer: Platform Specialist

Wordt jij ook helemaal enthousiast van alle grote marketplaces/platformen in Nederland en daarbuiten, zoals Bol.com, Amazon of het Franse Etsy?! Als platform specialist ben jij de nieuwe spil binnen het Swim Essentials team specialist op het gebied van alle marketplaces en platformen met bijbehorende campagnes. Je verzorgt door middel van projecten de uitbreiding en optimalisatie van de verschillende marketplaces in Europa (en daarbuiten). Weet jij precies wat er dient te gebeuren op de diverse verkoopplatformen? Wil je een rol spelen in het uitrollen van de internationale expansie van ons merk, waarbij je nieuwe markten identificeert, strategieën ontwikkelt en uitvoert? Lees dan snel verder en hopelijk kun je samen met ons Swim Essentials E-commerce naar ‘the next level’ brengen!

 

E-commerce binnen Swim Essentials

E-commerce is een relatief nieuwe tak van sport binnen Swim Essentials, maar we krijgen dankzij onze vraag steeds meer vraag naar een goed georganiseerde E-commerce tak! Mede door onze groei in het buitenland, komen we niet meer weg met “alleen maar” een Nederlandse consumentenwebsite. Hier liggen enorme kansen als je je bedenkt dat de producten in meer dan 20 landen verkocht worden. Dit is met name Business-to-business. We zien dus grote mogelijkheden in de verschillende marketplaces/platformen en E-commerce en zijn ons team aan het samenstellen.

 

Wie zijn wij?

Swim Essentials is onderdeel van The Essentials. Onze core business is het maken van unieke opblaasartikelen voor in het zwembad, zwemkleding en accessoires. We werken samen met grote Europese retailers maar daarnaast ook met veel klein- en middenbedrijven in Europa. Het doel is om ons mooie merk en onze producten voor iedereen beschikbaar te maken. Ons team is jong, ambitieus, hardwerkend en bestaat uit 15 personen.

 

We zijn op zoek naar iemand die:
 • Verantwoordelijk is voor het opstellen en uitvoeren van de marketplace strategie van Swim Essentials.
 • Zorgt voor optimale zichtbaarheid op verschillende platformen door productpagina's te optimaliseren.
 • Affiniteit heeft met E-commerce tools zoals Shopify, Channable of EffectConnect (of vergelijkbaar).
 • Relevante data van verkoopplatformen analyseert, conclusies trekt en direct toepast.
 • Het opzetten, beheren en optimaliseren van advertentiecampagnes op verschillende platformen beheerst.
 • Energie krijgt van elke “sale” die via de verkoopplatformen komt.

 

Praktische voorbeelden:

Je hebt alle mogelijke scenario’s omtrent de verschillende verkoopplatformen al afgespeeld in je hoofd. Er zijn kansen in overvloed maar je kiest de juiste prioriteiten en bespreekt deze met de marketingmanager. Je bespreekt je onderbouwing kort en bondig en iedereen is enthousiast. Je gaat na het gesprek direct aan de slag om zo snel mogelijk de resultaten te kunnen behalen.

In de laatste teammeeting van Swim Essentials krijg je het idee om de mogelijkheden te bekijken om de platformen in Frankrijk, Italië en Spanje te gaan starten. Het weer is daar vele malen mooier dan in Nederland en dit leent zich perfect voor de producten van Swim Essentials. Na een korte meeting met de operations manager, een berekening en een schets weten we het zeker. We gaan starten en weten precies wat ons te doen staat.  

 

Wij bieden:
 • Competitief salaris.
 • Jaarlijkse trip(s) naar de zon of sneeuw.
 • Verantwoordelijkheid om je eigen ding te doen.
 • Een team dat bereid is hard te werken en plezier te hebben.
 • Een fitnessruimte op kantoor waar je gebruik van kunt maken.
 • Vrijdagmiddagborrel met collega’s.

 

Je kan reageren op de vacature door je motivatie en CV te sturen naar info@swimessentials.nl.