Blogs

Hoe gaan jouw opblaasartikelen langer mee?

Hoe gaan jouw opblaasartikelen langer mee?

Geniet langer van je opblaasbare artikelen!

Opblaasbare artikelen zijn niet alleen leuk voor een dagje aan het strand of bij het zwembad, maar ze kunnen ook een investering zijn waar je lang van wil genieten. Of het nu gaat om opblaasbare zwembanden, luchtbedden, hangmatten of strandballen voor in het water, ze hebben allemaal wat extra zorg nodig om ervoor te zorgen dat ze langer meegaan. Om die reden delen we enkele handige tips om de levensduur van je opblaasbare artikelen te verlengen, zodat je er nog meer plezier van kunt hebben!

 

1. Kwalitatieve materialen

Het begint allemaal bij de aanschaf. Kies voor opblaasbare artikelen gemaakt van duurzame materialen zoals PVC of vinyl. Deze materialen zijn stevig en bestand tegen scheuren en lekken. Let bij het kopen ook op de dikte van het materiaal; hoe dikker, hoe duurzamer.

 

2. Zorgvuldig opblazen en leeg laten lopen

 Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een van de belangrijkste factoren voor de levensduur van je opblaasbare artikelen is hoe je ze opblaast en leeg laat lopen. Gebruik een hand- of voetpomp in plaats van je mond, omdat te veel druk kan leiden tot scheuren. Zorg er ook voor dat je het artikel niet te vol of te leeg laat lopen. Een beetje ruimte laten voor luchtuitzetting kan helpen om de druk te verminderen en scheuren te voorkomen.


3. Regelmatig reinigen en drogen
Na gebruik is het belangrijk om je opblaasbare artikelen grondig schoon te maken met water en een mild reinigingsmiddel. Dit helpt bij het verwijderen van zout, chloor en andere verontreinigingen die schade kunnen veroorzaken. Zorg er vervolgens voor dat ze volledig droog zijn voordat je ze opbergt om schimmelgroei en beschadiging te voorkomen.

 

4. Bewaar ze op een koele en droge plaats

Opblaasbare artikelen moeten worden opgeborgen op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en extreme temperaturen. Langdurige blootstelling aan hitte en UV-stralen kan het materiaal beschadigen en de levensduur verkorten.

 

5. Vermijd scherpe voorwerpen

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het vermijden van scherpe voorwerpen is essentieel om je opblaasbare artikelen heel te houden. Houd ze weg van scherpe stenen, takken, dierenklauwen en andere scherpe voorwerpen die schade kunnen veroorzaken.

 

Opblaasbare artikelen langer laten meegaan

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je opblaasbare artikelen langer meegaan en dat je keer op keer kunt genieten van plezier in het water. Onthoud: investeer in kwaliteit, gebruik ze op de juiste manier, onderhoud ze goed en bewaar ze op de juiste plaats.

Vorig
Kies het juiste zwemhulpmiddel voor je kind: Leeftijdsgebonden aanbevelingen
Volgend
Hoe je jouw kindje van waterangst naar waterpret brengt!
zwembandjes-old-pink-panterprint-2-6-jaar-swim-essentials-1
zwembandjes-old-pink-panterprint-2-6-jaar-swim-essentials-1

Zwembandjes Old Pink Panterprint 2-6 jaar

Normale prijs €10.95
Verkoopprijs €10.95 Normale prijs
Eenheidsprijs
zwemband-old-pink-panterprint-90-cm-swim-essentials-1

Zwemband Old Pink Panterprint Ø 90 cm

Normale prijs €10.95
Verkoopprijs €10.95 Normale prijs
Eenheidsprijs
luxe-luchtbed-old-pink-panterprint-swim-essentials-2
luxe-luchtbed-old-pink-panterprint-swim-essentials-2

Luxe Luchtbed Old Pink Panterprint

Normale prijs €14.95
Verkoopprijs €14.95 Normale prijs
Eenheidsprijs
strandbal-old-pink-panterprint-51-cm-swim-essentials-1

Strandbal Old Pink Panterprint Ø 51 cm

Normale prijs €5.95
Verkoopprijs €5.95 Normale prijs
Eenheidsprijs
baby-zwembad-old-pink-panterprint-60-cm-swim-essentials-1
baby-zwembad-old-pink-panterprint-60-cm-swim-essentials-1

Baby Zwembad Old Pink Panterprint Ø 60 cm

Normale prijs €14.95
Verkoopprijs €14.95 Normale prijs
Eenheidsprijs