Blogs

Hoe je jouw kindje van waterangst naar waterpret brengt!

Hoe je jouw kindje van waterangst naar waterpret brengt!

Van waterangst naar waterpret

Waterangst bij kinderen is een veelvoorkomend probleem dat verschillende oorzaken kan hebben en van invloed kan zijn op hun vermogen om van zwemmen en wateractiviteiten te genieten. Als ouder wil je natuurlijk dat je kleintje volop kan genieten van waterpret! Het is om die reden van belang om de tekenen van waterangst te herkennen.

 

Oorzaken van waterangst bij kinderen en hoe deze te herkennen

Waterangst bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een traumatische ervaring in het verleden, gebrek aan vertrouwen in water, overbeschermende opvoeding, of zelfs simpelweg een natuurlijke angst voor het onbekende. Het is belangrijk om tekenen van waterangst bij kinderen te herkennen, zoals angstig gedrag bij het naderen van water, weerstand tegen zwemlessen of wateractiviteiten of algemene angst voor het niet kunnen staan in het water.

 

Stap voor stap naar vertrouwen

1. Creëer een veilige omgeving
Begin met het creëren van een omgeving waarin het kind zich veilig voelt en waarin hij of zij controle heeft over de situatie. Dit kan betekenen dat je rustig begint in ondiep water en langzaam verder gaat naarmate je kindje meer vertrouwen opbouwt. Het kan helpen om je kleintje een van onze zwemveiligheid artikelen aan te doen, dat geeft ze het gevoel van vertrouwen.

 

2. Stapsgewijze blootstelling
Introduceer wateractiviteiten stap voor stap, beginnend met eenvoudige en leuke activiteiten in ondiep water. Misschien kunnen jullie samen 'schatten' zoeken op de bodem! Bouw vertrouwen op met kleine stapjes!


3. Positieve versterking
Prijs en beloon je kindje voor elke vooruitgang die hij of zij maakt, hoe klein ook. Een high-five voor moed is altijd een goed idee! Positieve versterking moedigt aan en versterkt het zelfvertrouwen van je kleintje. 


4. Geduld
Het is belangrijk om geduldig te zijn. Geef je kleintje de tijd om zich op zijn eigen tempo comfortabel te voelen in het water. Het draait allemaal om het bouwen van vertrouwen, stapje voor stapje!


Spetterende speelse strategieën 

1. Red de buddies 
Laat je kleintje zijn favoriete knuffels 'redden' die in het water zijn gevallen. Een avontuurlijke missie om het vertrouwen te vergroten! Om dit te kunnen spelen heb je natuurlijk buddies nodig, hier zorgen wij voor. Zo hebben we opduik speelgoed in de vormpjes van
koala's of panters.


2. Dobberende drijfmiddelen
Laat ze spelen met drijvende speeltjes zoals opblaasbare strandballen of opblaasdierenEen beetje extra ondersteuning kan wonderen doen.


3. Watermuziek en dans
Speel vrolijke muziek bij het zwembad en moedig je kleintje aan om te dansen en te bewegen in het water. Dansen in het water kan een geweldige manier zijn om plezier te hebben en tegelijkertijd vertrouwen op te bouwen in hun zwemvaardigheden.

 

Genieten van waterpret zonder angst

Met geduld, positieve versterking en een speelse aanpak kunnen we samen waterangst verslaan. Als ouders zijn we er om onze kleintjes aan te moedigen en te ondersteunen op hun weg naar waterpret.

Vorig
Hoe gaan jouw opblaasartikelen langer mee?
Volgend
Voor het eerst het water in met je baby
opduik-speelgoed-panter-swim-essentials-1
opduik-speelgoed-panter-swim-essentials-1
-20%
Uitverkocht

Opduik Speelgoed Panter

Normale prijs €11.96
Verkoopprijs €11.96 Normale prijs €14.95
Eenheidsprijs