Swim Essentials Zwemkleding - Made in Holland

Bij Swim Essentials proberen we ons steentje bij te dragen aan een duurzamer productieproces en dus een groenere wereld! Dat is dan ook de reden dat wij in 's-Hertogenbosch ons eigen naaiatelier hebben opgezet waarin we onze volledige Zwemkleding collecties voor kids produceren. Bovendien geven we in ons atelier vluchtelingen en asielzoekers de kans om een nieuwe start te maken in Nederland. Neem bijvoorbeeld Ahmad, sinds 2013 in Nederland en 7 keer van AZC moeten veranderen tot hij in 's-Hertogenbosch terechtkwam.

Hier kwam hij via Gemeente 's-Hertogenbosch in contact met Talentrix, een samenwerkingspartner van Swim Essentials, die ervoor zorgt dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (opnieuw) gere-integreerd worden in de Nederlandse arbeidsmarkt.

Ahmad is in Afghanistan jarenlang eigenaar geweest van zijn eigen naaiatelier, maar moest vanwege de oorlog vluchten. Via een mooie samenwerking tussen Gemeente 's-Hertogenbosch, Talentrix en Swim Essentials is Ahmad ondertussen volledig ingeburgerd in ons land en weer aan een full-time baan gekomen in Nederland met zijn achtergrond uit Afghanistan.

Bekijk hieronder ook een leuke video die we door onze huisfoto- en videograaf hebben laten maken van ons eigen naaiatelier.